perjantai 2. elokuuta 2013

Kohta 4kk

Pian saa tehdä Taimin 4kk kuvauksen. Täsä onkin ollut vähän asian puutetta mistä kirjoittaa tänne. Tuntuu että nyt ei ole mitään ihmeempää tehty, aika perus vauva-arkea olemme elelleet. Kesäväsymys on tainnut iskeä, kun aurinkoinen ilma ei enää kutsu samalla tavalla ulos kuin aikaisemmin. Olen myös nukkunut huonosti viimeaikoina. Mutta ei se ole ollut ainakaan Taimin syytä, tyttö nukkuu edelleen yönsä hyvin. Tuossa tuo taas lattialla myllertää ja puskee jaloilla eteenpäin, tai sivulle, ehkä taaksepäinkin? Tai ehkä Taimi kääntyy ympäri?
Taimi ei vielä käänny selältä vatsalleen, mutta aika pitkälle kyljelleen, eli se on vain ajan kysymys.
Palataan Taimiin viimeistään kahden päivän päästä kun on 4kk "synttärit".

Suunnittelin itselleni jo unettomana yönä vihkisormusta, sormus tullaan teettämään samalla kultasepällä kuin kihlasormukseni. Tälläkertaa meillä ei vain ole vanhaa sormusta jonka rungosta minun sormukseni voitaisiin teettää, eikä suuremmin romukultaakaan jonka massasta voitaisiin vihki sulattaa.

Kihlasormukseni tehtiin pian satavuotta vanhan sormuksen runkoon, istuttamalla timantteja. joista kaksi oli vanhasta sormuksesta, eli sormus kustansi käytännössä vain sen yhden ostetun keskikiven hinnan! (no se oli aika kallis kivi)

Tahdon kihlasormuken viereen myös keltakultasormuksen, johon ehkä istutetaan kiviä. pikkutimantit ovat edullisia, noin 20e/kpl. eli käytännössä sormuksen hinta muodostuu ostokullasta jonka kilohinta on edelleenkin sitäluokkaa että pelkkä sormuksen runko tulee maksamaan noin 400euroa! eli kun kulta on ostettu, kiviä siihen voi sitten huoletta istuttaa niin kuin mieli tekee. Joka tapauksessa sormuksen teettäminen kultasepällä on halvempaa, kuin sen ostaminen valmiina ketjuliikkeestä. Hassulta kuulostaa, mutta toisaalta tällöin jää monet välikädet pois sormuksen hinnasta!

Tässä esinmmäinen suunnitelmani, arvaan että miun äidin mielestä tämä on ihan karmea ja mauton, heh.


Tässä kakkos idea, yksi sormus joka näyttää kahdelta. Täytyy kysellä nostaisiko ns.tuplarunko kuinka paljon työn hintaa...Hurraa kuvankäsittely, tämä oli tälläinen pika tuotos, kyseessä ei siis ole oikeita sormuksia vaan monesta palasesta koottuja hahmotelmia. Sormessa alempi sormus on oikea kihlasormukseni. Kihlan timantin istutus on palladiumista, ja tahtoisin vihkiinkin palladiumia keltakullan kaveriksi. Tässä suunnitelmissa palladiumia olisi tuo rusetti.
Nämä sormukset kiinnitettäisiin toisiinsa kiinni niin ne pysyvät oikeassa kohdassa eivätkä hankaa toisiaan.

Mitä tuumitte? Mauton vai aivan karmea? Ehkä mutta niin olen minäkin :)
Palaan vielä "suunnittelupöydän"ääreen tämän kanssa. Turvallisin vaihtoehto tietenkin olisi tavallinen rivitimanttisormus. Mutta olenko niin perinteinen?

3 kommenttia:

 1. Et ehkä ole perinteellinen, mutta ainakin perusteellinen. :)

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihana tuo!!!!! :) ihanaihanaihana tuo rusetti ja todella hyvin natsaa yhteen tuon sun kihlasormuksen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä, upea yksilöllinen idea, sinulle sopiva, eikä monella tuollaista olekaan!!!
  <3 terkuin: Tinna

  VastaaPoista