keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Aa tuuti lulla, anna pissin tulla...


Tänään päästiin iltapäivästä lähtemään Imatralle mummin syntymäpäiville. Olin tehnyt, (siis Taimi ja Ville oli tehnyt) synttärikortin johon he painoivat omat jalan jälkensä. Niin Miksi aina mummit saisi vain lapsenlapsiensa jalanjälkiä? Ville tykkäsi kovasti taiteellisesta ilmaisun vapaudesta ja astui ennakkoluulottomasti jalkansa kartongille.
Kortista tuli hauska, kengännumero jotain 47, ja Taimin pikkuruinen räpylä... Kortti taitaakin vilahtaa hitusen yhdestä alla olevista kuvista isomummin ja Taimin takana olevalta pöydältä.

Kerkesimme käydä myös 100vuotiaan isoisomummin luona rupattelemassa niitä näitä, ja esittelemässä vauvan uusimpia "temppuja". Taimi olisi tykännyt maistella isoisomummin lehtikoria turhankin innokkaasti. Kamera jäi tietysti autoon tältä kyläilyltä.

Jonkin verran vaisu Taimi ehkä oli koko vierailun aikana, sillä iltapäiväunet jäi lähes nukkumatta, ne Taimi nimittäin mielellään nukkuisi siinä kuuden maissa illasta. Nyt olimme juuri tuohon aikaan mummilassa. Toinen isomummi laittoi mukaan vielä tekemiään herkkulihapullia huomiseksi ruuaksi, jipii! Mummeja nähtiin taas niin paljon että menee jo kohta  tarinassa sekaisin isot ja pienet mummit.

Huomenna ollaan ilmeisesti menossa iltapäivästä tulevan kaason kanssa liimailemaan pöytäliinoja lisää. 8/20 tehtynä siis jo aikaisemmin. Kaaso on lähdössä Vietnamiin viikonloppuna, niin jää hetkeksi askartelut syrjään. Taidan ottaa Taimin mukaan, sillä mennään mummolaan liimailemaan, mummo saa hoitaa Taimia sillä aikaa.

Tämän päivän kuvissa Taimilla oli (taas) vauhtipäällä, joten hieman tärähtäneitä kuvia, vaan kyllä se tunnelma välittyy, vaikka ei ihan priimaa aina olekaan! Ei aina jaksa leikkiä mestarivalokuvaajaa !

Taimi valvoi vielä kotona noin yhteentoista ennekuin nukkumatti saapui. Vähän oli energiaa siis, kun automatkalla kotiin, se nukahti noin puoleksi tunniksi.
Nyt illalla kotiin tullessa Taimin vaippa oli fuskannut jo toistamiseen tälle päivälle, pitää kokeilla niitä housuvaippoja, jos ne pysyisi paremmin paikoillaan vauhdikkaassa menossa. Meinaa loppua vaatteet kesken, kun niitä sotketaan ruualla ja pissillä.
Ärsyttää muuten kun Taimilla on ihan muutamat valkopohjaiset vaatteet, tai sanotaanko että oli, ei meillä ikinä kerry valkopyykkiä niin paljon että ne saisi pestyä samassa koneellisessa.
Tai sitten saisi odotuttaa niitä paria valkoista paitaa kuukauden likakorissa jos ne mielisi valkopyykkiin saada.
Niin siis ne on nyt kaikki harmaita kuten arvata saattaa. Hohtavan valkoinen olisi niin kaunista, ja väripyykissä ollut valkoinen taas hirveän näköistä... Joko täytyy unohtaa vaaleiden vaatteiden osto, tai sitten alkaa ostaa pelkästää vaaleaa, jotta sitä valkopyykkiäkin alkaisi kertymään.

Isi kävi tässä vaihtamassa yöpuvun ja yövaipan Taimille, isi sattui unohtamaan tästä haastavasta tehtävästä vain yhden pienen seikan, nimittäin sen vaipan. Taimi söi yöpuvussa tuttipulloa sohvalla sylissäni unta kehräten, kun isot lämpimät pissit alkoi valua pitkin reisiä... Miten isi voi pukea vielä yöpuvunkin huomaamatta että vaippa puuttuu? Ja se toinen yöpuku tietysti oli pesussa, kaapista kaivettiin esiin jo numeroa liian pieni yöpuku, kyllä siinä vielä yhden yön kai nukkuu :) Pienet torkut automatkalla.

 Mummilla oli ollut ikävä.

 Ketä sieltä tulee?

 No moi moi!!

isoPappa polvistui kuulemma aika harvan neidon edessä.

 pikkuPappa hypyttää neitoa.

Tässä me kuunnellaan mitä ne selittää.

Kummisetä uskalti ottaa hurjan Taimin syliin riekkumaan.

  isomummi ja Taimi on vallattomalla tuulella.

Hyppii hyppii! Kättä päälle!Tättärää sullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti