lauantai 21. syyskuuta 2013

Syöttötuoli on kaivettu esille!


Pappa ilmestyi "aamulla" ovellemme, se taisi olla täpinöissään. Pappa oli tekemässä autokauppoja ja se tahtoi lähteä koeajamaan autoehdokasta meidän isin kanssa.
Meidän isi kuorsasi silloin vielä.
Oli se saanut varoitukseksi  puhelinsoiton etukäteen, mutta papan matka Imatralta Lappeenrantaan,
ei kestänyt tarpeeksi kauaa, jotta unihiekat olisivat kerenneet varista meidän isin silmistä.
Lupasin leipoa mustikkapiirakan sillä aikaa kun miehet käyvät autoa ihmettelemässä, jotta voitaisiin juoda kahvit sitten ennen papan paluuta Imatralle.


Meidän parveke alkaa näyttää hyvin syksyiselle. Lehdet putoilevat kukista, sypressi sen sijaan rehottaa runsaana. Nämä kaikki kuvassa näkyvät, pääsevät pian turvaan, talvehtimaan mummon yläkertaan viileään huoneeseen. Ensikesänä ne ovat taas inasen suurempia ehkä.


Mustikkapiirakka ei epäonnistunut tälläkään kerralla, vaikka meidän "murutaikina mestarimme" eli isi, ei päässytkään piirakkaa murustelemaan, vaan tein itse sen yhdessä hujauksessa jotta se kerkeäisi valmistua sopivasti kahville.
Aikamoinen puhuri ja pyyhällys kävi keittiössä sillä piirakka tuli juuri uunista ulos samalla minuutilla kun miehet palasivat tyytyväisinä autokaupoilta, Pappa uuden auton omistajana ollen yhtä hymyä. Sen kunniaksi kelpasikin syödä tuoretta piirakkaa ja vaniljajäätelöä sen kaverina juhlistamassa tapahtumaa!


Kahvin aikana: Taimin pienet kauppaleikit, ostoskorissa sosetta ja maitoa.Päivitellessäni Taimin syömishetkien mahdottomuutta, keksin ehdottaa että eikös kasattaisi se kaapissa odottava syöttötuoli, ja ihan pieniä hetkiä totutettaisiin Taimia hiljalleen siihen istumaan?
Tyttö kun istuu sylissä selkä tanakasti suorana itseään kannatellen.  Kohtahan se napsahtaa jo puolivuotta ikää Taimin mittariinkin. Voisi ruokailu helpottua jos tyttö pysyisi suurinpiirtein paikoillaan edes sen hetken. Taimi mukana toiminnassa

Meidän syöttötuoli on Inovi merkkinen, mukailee meidän(isin) lempi värimaailmaa. Tämä on ostettu Lekmeriltä kuukausia ennen Taimin syntymää. (Meillä on isin toimesta myös hankittuna pinkki potta, jo paljon ennen koko vauvan syntymistä) Ompahan valmiina.

 
 Koe istunta

Koe ruokailu. Vaikki istuin onkin kuppimainen, laitoimme vielä (ruman) vaahtomuovin tukemaan näitä ensi istumisia tuolissa. Tuolissa on turvavaljaat, jotta lapsi ei pääse isompanakaan nousemaan omin avuin tuolista pois. Valjaat eivät ole kuitenkaan nyt tässä koekäytössä kuvissa Taimin yllä.


 Kyllä se sotkeminen ja pyöriminen sujuu tässä tuolissakin.

1 kommentti: