keskiviikko 2. lokakuuta 2013

6kk neuvolapäivä

Muutaman päivän takainen talvipuvun huhuilu tuotti heti tulosta kun isi palasi reissusta uuden puvun kanssa!
Kaksiosainen toppa-asu vaikutaa hyvän(reilun)kokoiselta, ja sen väritkin ovat paljon pirteämmät kuin äitiyspakkauksen beigellä toppapuvulla.
Koko tällä pinkillä asulla on se 80cm, ja uskoisin että tämä puku menee aika pitkälle, ehkä ensi syksyllekin? No se riippuu tietysti siitä miten neiti päättää kasvaa pituutta, mutta ainakin koko talven ja kevään. Kaksiosainen puku on hieman erikoinen valinta mielestäni pikkuvauvalle, mutta siinä on kieltämättä puolensa, takin voi riisua kauppareissulla ja autossa helpommin. ja lyhyemmillä reissuilla lämpimämmällä kelillä, voi takkia vielä käyttää yksinään jne.. Niin ja välillä toppahousujen pariksi voi pukea sen hienon turkin joka kesä-heinäkuun alesta ostetiin Taimille!
Ainahan sitä voi hankkia sitten sen haalarin myöhemmin jos siltä tuntuu. Minusta on kuitenkin kiva vaihdella välillä asua ulkoillessakin, niin ei kyllästy yhteen ja samaan. Kauppareissulla eri asu kuin ulkolenkeillä. Ja jos Taimi oppii talven aikana kävelemään niin pihalla lumessa myllääminen on ehkä haalarissa helpompaa kuin kaksiosaisessa puvussa?

Taimilla oli tänään 6kk neuvola. Paino ei ollut noussut kuin 300g ja pituutta oli tullut viimekuusta puoli senttiä. Syy tähän on se että Taimi on alkanut todella valikoivaksi ruuan suhteen, vaikka liikunta on valtavaa.
Huolen aihetta ei ole kuitenkaan vielä, sillä pituus on tästä kasvun hidastumisesta huolimatta edelleen keskiarvion yläpuolella ja paino yhä siellä keskilinjalla. Terveydenhoitaja suositteli sormiruokailun aloitusta, jota emme olleet jotenkaan ollenkaan tajunneet vielä aloittaa?
Eli hänen mukaansa Taimi saattaisi syödä myös niitä "ei niin hyviä" makuja mieluummin itse, omin käsin kuin lusikasta syöttämällä. Tarvittaessa voisi alkaa sitten kuulema lisäämään rypsiöljyä pari lusikallista ruuan sekaan päivittäin.
Taimi käytännössä syö hedelmäsoseita ja jugurttia mielellään. Kasvissoseista kukkakaalia ja maissia. Näistä nyt ei tietty paljoa energiaa saa. Lihasoseet kaikki aiheuttavat yökkimistä, eikä niitä oikein alas saakaan Taimille menemään. Puurokaan ei enää uppoa herkkuna, kuten aikaisemmin. Maito olisi nyt Taimista parasta vain.
Noh, kokeilimme heti toiveikkaina tänään sormiruokailuna antaa päärynää haarukalla hienonnettuna. Ei se kyllä tuottanut vielä tulosta. Sotku oli sitäkin suurempi ja päärynät lattialla eikä siellä suussa. Seuraavaksi kokeilen keittää bataattia ja antaa sitä pieninä paloina. Mitähän muuta keksisi, maissinaksuja? Tuntuu pelottavalta antaa "noin pienelle" mitään ruokaa nokareina käsiin, miten se muka saa syötyä niitä? Taimi taitaa olla hedelmänsyöjä.

Meillä oli näköjään vedet poikki jonkun termostaattiremontin vuoksi koko päivän, olin ymmärtänyt että poikki olisi vain lämminvesi mutta ei hanasta tullut kyllä yhtään mitään. Tosi kätevä pestä tuttipullot ilman vettä.
Jonnekin hukkasin sen paperin jossa remppa aikataulu oli ylhäällä, huomenna olisi nimittäin tarkoitus alkaa pestä ikkunoita muuttoa varten sisäpuolelta. Uskon ikkunanpesun myös sujuvan hienosti ilman vettä.
Toivottavasti vesikatkos on edes lyhytkestoinen.

Se aikaisempi epämääräinen kirjoitus pohjapiirros/sisustus hahmotelmasta käy siis oikeasti toteen, ja meille tulee muutto reilun kuukauden kuluttua marraskuun puolella. Olen oikein iloinen että löytyi niin kiva rivaripääty, asiassa on tietysti miinuspuolena se pakollinen siihen liittyvä rahanmeno jota ei olisi nyt välttämättä tarvittu ennen häitä.
Luottavaisin mielin nyt kuitenkin eteenpäin, ainahan ne asiat jotenkin järjestyy, ja säästetään vähemmän pakollisissa hankinnoissa. Hankitaan vaikka sormus vasta 10vuotis hääpäivänä jos ei muuten. Tärkein asia kuitenkin saadaan tehtyä vaikka lähes pennittöminä, "tahdon" sanomiseen kirkossa ei tarvita kuin etanolirahat että pääsee paikanpäälle!
Niin nyt on muutto projekti käynnissä, tarkoitus on kärrätä kaatikselle 80% roinasta joita nurkissa säilytellään. Mitään rumia huonekaluja, tai kaluja jotka ei vain sovi sinne, en aio mukaan ottaa. Täällä nykyisessä kodissa  myös on edessä hieman seinien maalausta, joten aikaa hieman tarvitaankin. Uuden kodin laittaminen on aina ihanaa kunhan ensin sinne asti pääsee, vaikeinta on pakata vanha koti kasaan ja erotella ne helmet, jotka tahtoo ottaa mukaan uuteen kotiin.

Taimi koittaa kiivetä hyllyyn, toinen sukka on jäänyt matkalle. Sukkien irroittelu ja niiden imeskely on nykyisin pop.

Uuden pinkin puvun toppahousut. 80cm ei ole turhan iso.  Neuvolareissulla uusi puku ensikäytössä. Lämpötila ulkona oli vain 5astetta ja tuuli tuntui hyvin kylmältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti