perjantai 25. heinäkuuta 2014

+29 lämmintä

Pari yötä vietettiin taas mökillä. Muut olisivat varmaan jääneet pidemmäksikin aikaa mutta itse kaipaan "steriiliä ympäristöä" (tai sinnepäin ainakin mökkioloihin verrattuna), juoksevaa vettä (vesivessaa) sähköä ja langatonta nettiyhteyttä.
Lämmintähän täällä kotona toki on, Taimille virittelin heti takapihalle uima-altaan taas toimintaan loppupäivän ajaksi. Taimi juuri kerkesikin juosta näköjän altaaseen vaipat jalassa...

Mökillä se innostui uimisesta vasta nyt poislähtöpäivänä. Kun rantaankaan ei tuullut, oli Saimaa lähes peilityyni. Veden lämpötila näytti olevan rannassa 27 astetta joten kyllä siellä jo tarkenee uida!
Taimi kun ei enää suostu syömään oikein mitään lusikalla syötettynä, vain pelkästään omin sormin, ei oikein meinaa keksiä mökillä hälle mitään syötävää. Taimi tykkää tietysti kaikista makarooniruuista itse sormin syöden. Mutta jotenkuten uppoaa perunakin kastikkeen kanssa.  Taimi siis söi uusia perunoita jauhelihakastikkeessa, kun muille maistui grilli lihat.

Kauhean vaikeaa tuntuu olevan ruuan syöminen hänellä tällä hetkellä muutenkin. Soseina maistui lähes kaikki, mutta nyt kun soseet ovat jääneet, ei normaaliruokana enää kelpaakaan muuta kuin melkein pelkästään makaroniruuat eri muodoissa. Kaikki erinäköiset ruokapalat Taimi poimii syrjään/heittää lattialle, kuten herneet, maissit ja porkkanat. makaronin kanssa kastikkeessa ne kyllä menevät jos ne on siellä seassa hienonnettuna. Mutta jos ne ovat ruuassa irtonaisina, ne kerätään pois lautaselta. Taimille ei oikein kelpaa myöskään tuoreet kasvikset eikä hedelmät.  Ehkä tämä on vain jokin vaihe. Myös kun tuo lusikalla syöminen ei Taimilta vielä itseltään suju yhtään, ei voi senkään puolesta ihan mitä vain ruokia hänen lautaselleen laittaa. täytyy olla sormin syötävää. Olen kyllä joka ruokailulla hälle antanut oman lusikan käteen, mutta se säilyy lähes puhtaana toisessa kädessä, ja ruokaa mätetään suuhun sen toisen käden sormilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti