tiistai 5. marraskuuta 2013

Seitsemän kuukautta

Tänään vaihteeksi harmaana ja sateisena päivänä, Taimi on 7kk vanha, iso tyttö!

Taimi osaa seitsenkuisena:
ryömiä kovaa kroolaamis tekniikalla eteenpäin, mutta myös kontata tarvittaessa. Taimi seisoo ja kävelee tukeapitkin ja on oppinut nyt viikon aikana myös laskeutumaan aika näppärästi itse. Aikaisemmin se kun pääsi vain ylös, ja alaspäin sitten useinmiten kaaduttiin. Nykyisin on onneksi jo harvinaisempaa että Taimi kolistelisi päätään minnekään.

Sormiruokailu sujuu jo murojen ja maissinaksujen kanssa, mutta lusikkaa omaan käteen emme vielä ole antaneet, jotta Taimi saisi lapioida itse ruokaa lautaselta. Pottailuakaan emme ole kerenneet aloittaa opettelemaan.

Taimi ei myöskään itsenäisesti käy istumaan. istuu kyllä tuolissa jne, kun hänet siihen laittaa. Otaksun että tämä johtuu ihan vain siitä että Taimilla on yleensä vain ja ainoastaan vauhti päällä, eikä tyttö malta jäädä istumaan paikoilleen, saati omaa mitään motivaatiota istumaan menon opetteluun.Taimi jokeltelee tavuja kuten ti-ti-tä äi-ti-ti öi-tä mam mam mam...

Kieli pysyy yhä useimmiten ulkona suusta, eikä hampaista näy vielä merkkejä ikenissä.

7-kuisena ei ole neuvolaa joten punnitsin Taimin kotimme henkilövaa'alla, ja paino näyttäisi olevan 8.5kg, eli Paino olisi noussut noin 700g viimekuusta.
Seuraava neuvola on joulukuun alussa sitten 8kk ikäisenä.

Seuraavassa kuvassa näkyy hyvin tämänhetkinen silmienväri:


Taimille jos pitäisi valita yksi sana, joka tiivistäisi koko Taimin olemuksen yhteen pakettiin, se sana olisi vauhti.


Pelkäsin tämän aamun kuvaushetkeä jo etukäteen, mutta
voin olla tyytyväinen että tähän pimeään vuodenaikaan sain kotivalaistuksessa tästä liukkaasta kukkatytöstä näinkin hyviä kuvia.

1 kommentti:

  1. Voi miten kaunis blogi täältä löytyi, ehdottomasti jäätävä seurailemaan.

    VastaaPoista