torstai 24. lokakuuta 2013

Mitä Taimi tarvitsee

Muissa blogeissa on jo näkynyt erilaisia joululahja haaveiluja ja mietintöjä. Ajattelin itsekin laittaa jo tällaisen kollaasin johon kokoan ideoita tarpeellisista tai muuten kivoista asioista joita jouluksi voisi Taimille ajatella. Vaikka ei vauva mitään vielä lahjoista ymmärräkään, niin joulu on ainakin hyvä tekosyy hankkia joitakin asioita.

Brion puisen taaperokärryn ajattelin kuitenkin hommata heti uuteen kotiin muuton jälkeen.


Sillä se tuntuu jo nyt aika ajankohtaiselta.

Jos joku kysyy, mitä Taimille voisi joululahjaksi antaa, toivoisin leluja! Sillä niitä meillä on aika vähänlaisesti ja olemassa olevat alkaa pikkuhiljaa jäädä liian vauvamaisiskikin.

Jouluksi voisi ajatella esimerkiksi Brion palikkalaatikkoa. Suositusikä näissä on varmaan noin reilu 1-vuotta, mutta turha on oikeastaan helistinleluja enää tässä vaiheessa ostaa vaan leluja jo tulevia kehitysharppauksia silmällä pitäen. Joten noin 1-vuotiaille tarkoitetut lelut osuvat varmasti lähimain kohdalleen.


Olen itse puulelujen ystävä, sillä ne ovat kauniita ja kestäviä. Lisäksi moni yksinkertainen puulelu aktivoi lapsen mielikuvistusta paljon positiivisemmalla tavalla kuin pattereilla toimivat niinsanotut opetuslelut.
Puisissa leluissa löytyisi kyllä paljon kivoja vaihtoehtoja. Saa nähdä mitä sitten aikanaan pukinkontista löytyy jouluna.


Nämä seuraavat nyt ei kauheasti varmaan lasta lämmitä lahjapaketissa, mutta hankittavahan nämä on.

Perus potta meillä jo onkin, mutta se on sellainen pikkuinen, vähän isommalle lapselle sopiva malli. Alkuun olisi hyvä alkaa harjoitella tällaisella tuolimallisella potalla, johon könyämällä liikkuvan lapsen on lepompi itse käydä istumaan. Tarpeen olisi myös jakkara jonka avulla ylettyy pesemään kädet lavuaarissa. Niin, kohtahan se kuitenkin jo tätä vauhtia kävelee ihan itse.

Luulen myös että Taimi nauttisi esimerkiksi kaataa hänelle rakennettuja palikkatorneja. Meidän isi taitaa siis alemman kuvan rakennuspalikat pakettiin jouluksi kääriä.

6 kommenttia:

 1. Voi että, tää sun listas on aikalailla kaikki sellaisia mitä itsekin meidän Neidille haluaisin. :D Oon kauan jo katsellut noita Brion taaperokärryjä, mutta niissä on hinnat suht korkealla. Ikeassa olisikin puinen kärry, hintaa vain 25e, olen pikkuisen kallistumassa sen puoleen. ;) Niin, ja joudun muuten taistelemaan itseni kanssa, etten osta Neidille vain pehmoisia joululahjoja. Lastenvaatteet ja pehmolelut ovat heikkouteni. Oletko käynyt katsomassa miten söpöjä pehmoleluja ja leluja Ikeassa on? :)

  VastaaPoista
 2. lekmerillä brion saa nyt 29.90, (postikuluineen 34.90) itse pidän juuri brion värityksestä.
  Me asumme täällä susirajalla, niin Ikeaan ei kannata lähteä ainakaan edullisuuden kannalta ostoksille, kun matkakulut syövät voiton :) Nettisivuja olen katsellut, kunpa ei olisi niin älyttömät toimitusmaksut... Siellä olisi paljon ostettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Susirajalla?" Lappeenrannassa? Eikös se oo kaupunki? :D Minä väittäisin asuvani susirajalla, koska tää on tällainen noin 5000 ihmistä kunta, ei ole edes kaupunki-nimitystä. ;)

   Mua raivostuttaa Ikean sivuilla se, että jokainen mitä katselee, on "ostettavissa vain tavaratalosta". Sitten jos pääsee paikan päälle (lähimpään n.260km), ostettavaa on niin paljon, ettei rahat riitä. :D

   Poista
  2. Jooh, kaupunki mutta tuntuu aika ankealta kauppojen valikoima jos vertaa pk-seutuun. Meillehän tänne jopa on tulossa Ikea vuonna 2015, eli sitä odotellessa :D Ei sinne meinaa kyllä varmaan uskaltaa edes lähteä koska sitten menettäisi kaikki rahat. Minä tahtoisin tilata sen raidallisen villamaton, mutta sen postikulut olisi 90euroa... melkein maton hinta posteihin. täältä on myös noin 250km lähimpäänm ikeaan vielä toistaiseksi :)

   Poista
  3. Ai sieltä on niin paljon noi postit? Herrane aika, eipä oo kyllä tullu ikinä katottua, no nytpä tietää, ettei haaveilekaan siitä, että tilaa jotain kotiin. Halvemmaksihan bensat tulee. Tosin sitten tulee myös heräte-ostos lisät päälle. ;)

   Mulla kävi aika tuuri parin pehmolelun kanssa, mitä katsoin, yksi paikkakuntalainen asuu Kuopiossa ja lupasi käydä ostamassa ne Ikeasta meitin neitille joululahjaksi.

   Hävettää myös myöntää, etten jotenkin ollenkaan hoksannut missä suunnassa Lappeenranta on, että sieltäkin on tosiaan noin pitkä matka lähimpään ikeaan. No, aina ei voi voittaa. ;)

   Poista
 3. Eikä noi kaikki lelut!!!!! HALUUUUUN.... siis noi palikat on ihan täydellisen värisiä!

  VastaaPoista